V kancelárii sa pravidelne stretávame s komplikáciami a problémami, ktoré sa zrejme riadia povestným „zákonom schválnosti“. V nasledujúcom prehľade sme dali dohromady najčastejšie problémy spojené s používaním tlačiarní. Prečítajte si, čo nás dokáže vždy rozladiť.

Zapeklitá editácia

Ešte sme nezačali tlač a je tu prvá komplikácia. V časovom prese dokončujeme dôležitý dokument, termín odovzdania sa blíži. V poslednej fáze editácie nechtiac stlačíme kombináciu klávesov alebo klikneme myšou na nesprávnom mieste a pracne vyladený dokument sa rozhodí do nepoužiteľného stavu. Osvedčená kombinácia CTRL+Z pomohla len čiastočne, pôvodný formát sa nedarí dosiahnuť. S narastajúcou nervozitou robíme ďalšie chyby, pohlcuje nás frustrácia.

Náš tip: Zamerajte sa na jeden textový editor a zistite si viac informácií o jeho možnostiach editácie. Pravidelným používaním zdokonalíte svoje znalosti a čiastočne eliminujete výskyt omylov. Niektoré cloudové úložiská (DropBox, OneDrive) vykonávajú ukladanie verzií dokumentov, priebežným ukladaním svojej práce si zaistíme možnosť vrátiť sa k predchádzajúcim (nepoškodeným) stavom dokumentu.

Tlačiareň štrajkuje

Dokončili sme dokument, formát a úprava textu zodpovedá našim predstavám, všetko stačí len vytlačiť. Po odoslaní dokumentu do tlačiarne sa však nič nedeje. V lepšom prípade na nás vyskočí chybové hlásenie, v tom horšom sa z tlačiarne ozývajú podivné zvuky a rozblikajú sa kontrolky. Čo s tým?

Náš tip: Prečítajte si hlášku na displeji monitora alebo tlačiarne. Pokiaľ vás nenavedie k odstráneniu problému, určite sa vám hodí na komunikáciu s IT oddelením. Nepríjemný zvuk môže vydávať podávač, ktorý sa márne snaží natiahnuť chýbajúci papier. Blikajúce kontrolky zase môžu upozorniť na to, že došiel toner. Pre takéto prípady je vhodné mať k dispozícii rezervnú náplň.

Nekvalitná tlač

Tomu nemôžete uveriť, nedávno ste inštalovali novú náplň. Ako je to možné? Dôvodov môže byť niekoľko. Najčastejšou príčinou u atramentových tlačiarní bývajú zaschnuté alebo čiastočne upchaté trysky. U laserových tlačiarní mohlo dôjsť k zašpineniu alebo poškodeniu fotovalca nechceným dotykom. Aby ste mohli vylúčiť závadu či nedostačivosť na strane tonera, je dôležité používať kvalitný tovar. A môžete aj významne ušetriť - stačí vybrať solídnu alternatívu.

Náš tip: Aby ste mohli vylúčiť závadu na strane náplne, používajte výhradne kvalitné produkty. Ak chcete zároveň ušetriť, vyskúšajte testované alternatívne tonery %torex-brand%. Pri zachovaní kvality a parametrov tlače dosiahnete až 40% úspor.

Dokumenty obsahujú biele pruhy

Opakovane skúšate program čistenia a tlač skúšobnej stránky. Pretrepávate tonerovú náplň, ale nič nepomáha. To je neklamná známka toho, že náplň dochádza.

Náš tip: Čo najskôr objednajte novú náplň a vykonajte jej výmenu. Ak zaváhate, môže vás stretnúť nasledujúci problém.

Bez varovania došla náplň

Zakaždým to naštve, ale so železnou pravidelnosťou sa to stáva, práve keď sa ponáhľate a na vaše dokumenty čaká šéf alebo obchodný partner. Našťastie existuje jednoduché riešenie ako tomu predchádzať.

Náš tip: V danej situácii asi každý ocení, keď má možnosť siahnuť do skrinky pre novú náplň. S minimálnym zdržaním sú dokumenty vytlačené a vaša tepová frekvencia je zase v normále. Plánujte včas nákup nových tonerov.

Nechcená „ozdoba“

Väčšina z nás, ktorí sa pustili do výmeny náplne v tlačiarni, si neraz zašpinila prstami alebo ušpinila dôležitý dokument na pracovnom stole. Avšak až v okamihu, keď na sebe máme novú košeľu alebo blúzku, zlyhá bežný postup výmeny a prihodí sa niečo, čo spôsobí nechcenú ozdobu na našom oblečení.

Náš tip: Pred výmenou náplne sa pripravte na najhoršie a prispôsobte tomu celý postup. Pokiaľ nenájdete návod na výmenu náplne v dokumentácii k vašej tlačiarni, inšpirujte na našom blogu v článkoch o výmene atramentu alebo tonera.

 


0,0 Priemerné hodnotenie 0,0 od 0 zákazníkov
Ohodnotiť: