Ste spokojní s výberom tlačiarne, užívate si bezstarostnú tlač z domova alebo kancelárie a zameriavate sa predovšetkým na obsah tlačených dokumentov alebo grafických príloh. Po čase dôjde k vyčerpaniu náplne tlačiarne a ste postavení pred otázku: originálnu alebo alternatívnu náplň?

Výhody originálu

Výrobca vašej tlačiarne v príručke odporúča konkrétny typ alebo model tonera rovnakej značky. Garantuje plnú funkčnosť tlačiarne pri použití svojich náplní, zachovaní kvality a plnú záruku. Vyzerá to teda jednoducho, stačí zvoliť správny model tlačiarne a typ náplne a vyhneme sa všetkým komplikáciám.

Pri voľbe originálnej náplne sa môžeme spravidla spoľahnúť na bezproblémovú reklamáciu , pokiaľ by niečo nebolo v poriadku. Samotná výmena tonera a následná aplikácia zodpovedá postupom uvedeným v dodávanej dokumentácii od výrobcu.

Výberom zodpovedajúcich originálnych tonerov si zaistíte tlač vo vysokej kvalite, u farebných tlačiarní dosiahnete rovnakú škálu a odtieňov farieb a kapacita náplní vydrží vždy na zhruba rovnakú dobu. Bohužiaľ platí aj to, že za tieto istoty platíme nemalé ceny.

Počítame …

Pravidelné používanie tlačiarne so sebou samozrejme nesie prevádzkové náklady. Zatiaľ čo spotrebovaná elektrina alebo kancelársky papier našu peňaženku nezruinujú, opakovaný nákup značkových originálnych náplní veľmi skoro prevýši obstarávacie náklady vynaložené na nákup tlačiarne.

Mnoho z nás sa logicky pýta, či je priplácanie za „originálnu značku“ nevyhnutné a hľadá ekonomickejšie riešenie, pri ktorom sa však nemieni vzdať niektorých výhod originálu.

… nepostačujú alternatívne náplne?

Hneď na začiatku si ujasnime, že za kvalitné alternatívne riešenie nepovažujeme doplňovanie náplní v domácich podmienkach v podobe rôznych refill kitov či neodborne repasovaných tonerov. Tieto riešenia sú pre užívateľov nepraktické, výsledná „kvalita“ tlače nie je zaručená a neodbornou manipuláciou môžeme privodiť závadu, na ktorú sa nebude vzťahovať reklamácia.

Poobzeráme sa preto po alternatívnych toneroch , ktorých pôvod je podložený vlastnou technológiou výroby a odborným testovaním plnej kompatibility a výslednej kvality náplní. Príjemným prekvapením je, že sa pri týchto alternatívach nemusíme vzdávať istot spájaných prevažne s originálnymi produktmi.

Predovšetkým nás bude zaujímať, či výrobca zaručuje plnú kompatibilitu dodávaných produktov, či náplne dosahujú zodpovedajúcu kvalitu tlače alebo či v prípade problémov môžeme počítať so servisným zásahom zadarmo . Za samozrejmé už považujeme možnosti rýchleho doručenia zakúpených náplní, ale na trhu ojedinelé sú možnosti okamžitej výmeny dopravou poškodených produktov bez zložitej reklamácie.

Vyššie uvedené nároky a požiadavky spĺňa český výrobca náplní TOREX®, ktorého produkty umožňujú zákazníkom ušetriť až 40% nákladov pri zachovaní rovnakej kvality tlače .

Skúsenosti našich zákazníkov využívajúcich alternatívne náplne TOREX® ukazujú, že vysoko kvalitné originálne náplne nemusia byť jedinou voľbou na zabezpečenie spokojnosti užívateľov tlačiarní. Chcete to tiež vyskúšať?


0,0 Priemerné hodnotenie 0,0 od 0 zákazníkov
Ohodnotiť: