Prvé myšlienky po zistení, že náplň v tlačiarni doslúžila, smerujú k rýchlemu a cenovo výhodnému zaisteniu nového tonera alebo atramentu. Až vo chvíli, keď je tlačiareň opäť plne funkčná, začneme premýšľať, čo s prázdnym tonerom. Vyhodíme ho do komunálneho odpadu alebo sa zachováme ekologicky? Nedá sa ešte opakovane použiť alebo aspoň symbolicky speňažiť?

Z položených otázok vyplývajú 4 možnosti nakladania s prázdnymi tonermi. Záleží iba na našich preferenciách, či dáme prednosť ekonomickému alebo ekologickému riešeniu, alebo zvíťazí naša pohodlnosť.

Vyhodenie do komunálneho odpadu

Hoci ide o najhorší variant, vyhodenie do odpadkového koša je to prvé, čo nás napadne a často bohužiaľ aj to posledné. Keď pominieme bezohľadnosť voči životnému prostrediu, pripravujeme sa zároveň o možnosť ušetriť pri nákupe novej náplne.

Odloženie do zberného dvora

Lepšie riešenie pri nakladaní s prázdnymi tonermi predstavujú zberné dvory. V súlade s platnou legislatívou o odpadoch tu vykonávajú  triedenie podľa škodlivosti a nebezpečenstva pre životné prostredie. Týmto riešením uľavíme svojmu ekologickému svedomiu, ale stále to nemá finančný efekt.

Renovácia náplní

Pri snahe znížiť tlačové náklady, sa väčšina z nás stretla s ponukou opakovaného doplnenia prázdneho tonera neoriginálnou náplňou. Úroveň a kvalita renovácií na trhu je rôzna a riziko neodborného plnenia je často vysoké. Hrozí nielen nižšia kvalita tlače renovovanými tonermi, ale aj obmedzenie funkčnosti tlačiarne. Renováciu preto zverte iba profesionálnym firmám alebo sa jej radšej vyhnite.

Bezpečnejšiu úsporu tlačových nákladov je možné dosiahnuť používaním alternatívnych tonerov. S českými tonermi TOREX® môžete ušetriť až 40% nákladov, ich pravidelné testovanie je garanciou plnej funkčnosti, kvality a parametrov tlače zodpovedajúcich originálnym náplniam.

Spätný výkup prázdnych tonerov

Ekologické, ekonomické a pritom pohodlné riešenie ponúka výkup prázdnych náplní. Službu ponúka celý rad spoločností, ktoré sa líšia výkupnou cenou a poskytovaným komfortom. V našom e-shope má  ekologická likvidácia svojich spokojných užívateľov.

Získajte odmenu

Využite systém spätného výkupu náplní z pohodlia vášho domova alebo kancelárie. Zašlite nám prehľad vašich prázdnych náplní z vybraných modelových radov originálnych tonerov alebo alternatívnych tonerov TOREX® a my vám pripravíme cenovú ponuku výkupu.

Celý proces výkupu zjednodušuje nami zaistený  bezplatný zvoz a vy sa môžete tešiť na  zľavový poukaz na ďalší nákup.

Pripravte si svoje prázdne náplne a kontaktujte nás ohľadom ďalšieho postupu a pravidiel výkupu.


0,0 Priemerné hodnotenie 0,0 od 0 zákazníkov
Ohodnotiť: